Kroer bliver ofte forbundet med lidt gammeldags stemning og god dansk mad fra bunden. Der er selvfølgelig også de kroer, som har taget steppet op og serverer mad, der er helt moderne og følger med tiden.
Jeg synes dog, at den bedste kromad er den, der er lavet fra bunden og hvor det er retter, som man også fik i gamle dage. Det er retter, hvor der ikke bliver tænkt i sunde tangenter, men der skal bruges det smør og fløde, der er nødvendigt, for at det hele bare smager himmelsk, og som det skal.
De traditionelle danske retter kan eksempelvis være:
Listen er lang og ovenstående er faktisk kun den korte version. Der er mange mange flere, som har de traditionelle danske rødder med sig og som danskere og udlændinge, for den sags skyld, gerne tager langt for at kunne spise.
Det er dog en branche, der er i hård konkurrence med det moderne køkken, og kroerne taber desværre langsomt. Heldigvis er der stadigvæk en del af den danske befolkning, der holder fast i den traditionelle danske kultur, hvilket også er vigtigt, da det er retter, der er blevet spist i mange år.
Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette tekstindhold. Hos Perlen Odense bestiller du et stort udvalg af bogstav halskæde varer.